Home" />

UV-Technologie voor geavanceerde oxidatie

In de bovenstaande foto vindt u de link naar de video van de Enviolet-UV-Technologie toegespast bij Henkel.

Onze UV-oxidatiereactoren herdefiniëren de stand van de techniek. Corrosievrije robuuste buizen in Borosilicaatglas vormen het omhulsel van deze industriële reactoren, die dus geschikt zijn voor zwaar vervuild en agressief industrieel afvalwater. Het vermijdt niet alleen  corrosie, er is ook inkijk mogelijk over de gehele lengte van de reactor. Deze bouwwijze maakt het mogelijk om de UV-technologie in altijd nieuwe toepassingen in te zetten en processen te realiseren, die alle organische koolwaterstofstromen kan oxideren zonder residu na te laten.
De door ons ontwikkelde elektronische vermogensregeling , RECO genaamd, garandeert aan de hand van een chip-kaart die individuele lampgegevens bevat, een optimale UV-output. Hierdoor verbruiken we minder energie en gaat de ingezette hoge prestatie UV-straler langer mee.

De som van verdere ontwikkelingen maakt UV-Advanced-Oxidation-Processen (AOP) in de afvalwaterbehandeling van zwaar vervuild industriewater economisch mogelijk. Het is een duurzame oplossing, daar concentraten en hoog belaste nevenstromen niet voorkomen.

Tankdesinfectie / in-situ desinfectie

Enviolet is de enige producent van UV apparatuur die deze intelligente in-situ opslagdesinfectie kan aanbieden. Microfloat® en Microspear® kunnen perfect geïntegreerd worden in alle vloeistofopslagen aangepast worden aan volume, vorm en doorstroomdebiet.
Hiermee is het mogelijk de groei van kiemen in de vloeistofopslag te verhinderen; er ontstaat ook geen biofilm in de opslagtank van Farma-water, drinkwater, Ultrapuur water. Hier kan men bv. de voordelen nalezen die de in-situ desinfectie biedt aan de Farmacie.

Hoe we van vloeistofopslag een UV-reactor maken

Sleutel-op-deur UV-AOP-installaties

Gebaseerd op onze ervaring werken wij kant-en-klare installaties voor u uit in alle afmetingen: van procesdesign, over productie, montage, opstart tot onderhoud. 

U ontvangt een op uw maat uitgewerkte oxidatie installatie met de nodige service.

UV-Oxidatie / AOP

UV-Desinfectie

Fotochemische Synthese

 

 

Meer klimaatgerichte behandelingen en weinig CO2 uitstoot

Klimaatvriendelijk afvalwater onderzoek voor een klimaatvriendelijke afvalwaterbehandeling: UV-Oxidatie, Foto-Oxidatie, Foto-Catalyse, Foto-Fenton, UV-AOP, sAOP en AOT.

De R&D afdeling is constant in de weer om bestaande processen en apparaten verder te optimaliseren, om organische stoffen klimaatvriendelijk en duurzaam te elimineren. Constant worden nieuwe stoffen toegevoegd of veranderen de doelstellingen. Oxidatieve processen lossen het probleem op, door de kritische verbindingen te oxideren en uiteindelijk te vernietigen. De probleemcomponenten worden niet in andere fasen omgezet (geconcentreerd) en dan naar de thermische verbranding gestuurd, waar bij het laatste grote hoeveelheden CO2 worden geproduceerd.

Wij onderzoeken uw staal/monster met onze op schaal verkleinde UV-Labo-reactoren, om met minimale hoeveelheden vloeistof, de beste resultaten te bereiken voor de toekomstige ontwikkeling van het proces. Enkel in uitzonderlijke gevallen doen we de procesontwikkeling, in ons technicum, met hogere volumina om speciale vragen over de procesontwikkeling te kunnen beantwoorden.

Wij lossen ter plaatse problemen op met toxische, moeilijk afbreekbare of mutagene verbindingen op volgende manier; met minimale energiegebruik en beste CO2 balans.

Vraag het het ons info(at)enviolet.com